Volg Anthony online:

Wat kost een goochelaar per uur?

Wat kost een goochelaar per uur? Dat is een vraag die velen zich stellen als ze een goochelaar wllen huren. Hier lees je alles waar jij antwoord op zoekt.
Wat kost een goochelaar per uur?

‘Wat kost een goochelaar per uur?’ is vast een van de eerste dingen die in je opkomt wanneer je eraan denkt: ik wil een goochelaar huren! Er zijn uiteraard vele variabelen, mogelijkheden en middelen en ik wil je via dit artikel een aantal tips en inzichten geven om je vraag goed te beantwoorden.

Betaal je een goochelaar per uur?

Soms betaal je een goochelaar per uur, maar het komt vaker voor dat een goochelaar wordt ingehuurd voor een vast tijdsbestek, een bepaalde act of een combinatiepakket van verschillende acts. Nu werk ik zelf onder andere als tafelgoochelaar, waarbij jouw gasten getrakteerd worden op de ene interactieve, onverklaarbare goocheltruc na de andere en zullen zij versteld staan van wat er telkens op enkele centimeters bij hen vandaan aan tafel gebeurd. Bij deze setting werk ik standaard twee aaneengesloten uren. Maar het komt ook wel eens voor dat ik de vraag krijg of ik langer of korter aanwezig kan zijn, bijvoorbeeld omdat er veel meer, of juist een kleiner aantal gasten aanwezig is tijdens het evenement. Al deze zaken komen uiteraard kijken bij je vraag, ‘Wat kost een goochelaar per uur?’.

Een goochelaar inhuren met de nodige ervaring 

Goochelen is een multi-inzetbare entertainments vorm maar als je de dag van vandaag ‘goochelaar huren’ intikt op google kom je verschillende artiesten tegen die op uw event komen goochelen. Uiteraard is het wel belangrijk om de artiest even te controleren. Een clown die ‘kan’ goochelen is niet de juiste keuze voor uw bedrijfsfeest. Uw genodigden zijn namelijk geen kinderen en je wilt uiteraard ook niet dat ze zo behandelt worden. Ook kan het niveau of de ervaring van de goochelaar een goed beeld geven. Hieronder krijg je een voorbeeld op je vraag, ‘Wat kost een goochelaar per uur?’.

Amateurgoochelaar | < €300

Dit zijn personen met een liefde voor goochelen die graag wat bijklussen. Op die manier kunnen ze nieuwe trucs of rechten voor trucs kopen (deze vallen vaak nogal duur uit). Vaak gaat dit over personen die net begonnen zijn met het goochelen of vaak al op leeftijd zijn. Deze liefhebbers treden graag eens op om ervaring op te doen maar zijn vaak niet consequent in hun kwaliteit en hebben vaak ook een slechte service. Heb je al 3 dagen geleden een mailtje verstuurd met de vraag voor een optreden en nog steeds geen reactie ontvangen? Dan geeft dit vaak niet alleen aan dat ze jouw evenement niet serieus nemen maar ook dat ze wellicht een amateur zijn die slechts een hand vol per jaar optreden. Ook is facturatie bij dit soort goochelaars zeer moeilijk.

Semiprofessionele goochelaar | €300-€500

Dit soort goochelaars zijn al een stuk betrouwbaarder. Vaak zijn dit mensen die in bijberoep gaan optreden. Ze hebben een dagdagelijkse job maar hebben intussen al flink wat ervaring waardoor je er van op aan kunt dat de trucs zelf bijna altijd zullen lukken. Hier is het alleen moeilijk te zeggen hoe de service van deze goochelaars is. De ene volgt zijn aanvragen goed op en kan bijna onmiddellijk al jouw vragen beantwoorden voor de ander duurt het dan weer dagen voordat je iets van hem hoort. Zo gaat het ook met hun improvisatievermogen. Nu kan je misschien wel zeggen waarvoor is dat belangrijk maar elk evenement is anders. Een professionele goochelaar heeft al in alle mogelijke situaties optredens tot een goed einde gebracht. Ook als er iets onverwachts gebeurt tijdens het optreden moet de goochelaar in staat zijn om hierop in te spelen en te zorgen dat hij het tot een goed einde brengt. Indien je budegetair iets krapper zit is een semiprofessionele goochelaar vaak een betere keuze dan een amateurgoochelaar.

Professionele goochelaar | €500-€1.000

Een professionele goochelaar is veruit de beste keuze voor uw evenement. Deze goochelaars hebben de nodige ervaring kunnen jouw de nodige service geven die je verdient en zijn vaak ijzersterk. Als je een belangrijk bedrijfsevent hebt waar al het hele jaar naar word toe gewerkt dan wil je uiteraard niet voor schut staan als eventmanager door een amateur in te huren. Zoals ik eerder al aangaf zijn deze goochelaars het gewoon om op te treden en hebben ze op elke mogelijke situatie al een oplossing nog voor er een probleem is. Want uiteraard moet jouw aankomend evenement gewoon een schot in de roos worden. Of het nu voor entertainment op recepties of dinners is of voor centrale groepsvoorstelling een professionele goochelaar zal je niet ontgoochelen. Wil je zeker zijn en de beste service & kwaliteit op jouw komend event? Klik dan hier.

Zijn er extra kosten waar ik rekening mee moet houden bij een goochelaar boeken?

Hopelijk heb je nu het antwoord gevonden op je vraag, ‘Wat kost een goochelaar per uur?’. Goochelaars vallen onder een BTW tarief van 6% hier in België. Ook moet je rekenen op de reiskosten van €0,36/km. Dit is standaard maar soms laat een goochelaar dit wel al eens vallen. Er zijn ook goochelaars die buiten hun reiskosten de uurkost van het reizen aanrekenen. Vraag dit dus zeker na om niet voor verassingen te staan achteraf.

Bent u wat geschrokken van de prijzen? Vergeet dat niet dat de goochelaar niet echt kan toveren. Hij moet namelijk ook belastingen, nieuwe trucs, vervoer, promotie, huur, verzekeringen, vaste- en variabele kosten, kleding, etc. betalen.

Copyright Anthonyholt.be 2023 - 2024  |  info@anthonyholt.be  |  Disclaimer  |  Algemene Voorwaarden
Design & development by: Timeless Design